4pulse website

NVVC Najaarscongres 2021

THERE GOES MY HEART AGAIN!
We zijn ontzettend blij dat naar verwachting het NVVC Najaarscongres in fysieke vorm zal kunnen plaatsvinden en nodigen u van harte uit op 4 en 5 november 2021 in Papendal.
 

De congrescommissie is enthousiast begonnen met het invullen van het programma, met de meervoudig op te vatten titel: ‘There goes my heart again’. Met verschillende werkgroepen van de NVVC hebben we voor u een mooi programma opgesteld, waarin ritme- en geleidingsstoornissen centraal staan. Op donderdag vindt de invulling plaats in nauwe samenwerking met de NHRA. Daarnaast zal de ‘Zorg op afstand’ en de huidige beleidsvisie van de NVVC, op de beide dagen als onderwerp terugkomen.

 

Ook traditionele onderwerpen staan weer op het programma, zoals de Wenckebach Lecture en de uitreiking van de Durrerprijzen. Nieuw is de Cardiologenpenning welke zal worden uitgereikt aan jonge klaren van het afgelopen jaar. De commissie Kwaliteit en beroepsbelangen zullen u ook weer informeren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

 

Naast het wetenschappelijke programma kondigen we ook de gezellige donderdagavond aan. Netwerken met een Walk & Talk dinner, en op de achtergrond muziek. Dat alles op een locatie in de omgeving. We hopen dat u er ook bij bent!

 

Wij kijken ernaar uit u op 4 en 5 november 2021 te ontmoeten!

 

Met collegiale groet,

 

Namens alle leden van de congrescommissie,

Annemien van den Bosch, voorzitter

De inschrijving voor dit congres zal eind augustus worden geopend.

NVVC Voorjaarscongres 2021

Terugkijken sessies van het NVVC Voorjaarscongres 2021

Tot en met 23 april was er voor ieder die zich aangemeld had voor het NVVC Voorjaarscongres de mogelijkheid alle sessies terug te kijken via het congresplaza. Het congresplaza is nu gesloten.

Wel kunt u via het NVVC Netwerk de sessie Thema Wetenschap & Innovatie: workshop subsidie aanvragen  en uit 'Structurele hartafwijkingen: Uitdagingen in de dagelijkse praktijk'  de presentatie Endocarditus @Home bekijken.
> klik hier voor het NVVC Netwerk

Abstracts NVVC Najaarscongres 2021

De wetenschappelijke parallelsessies staan ook weer op het programma van het NVVC Najaarscongres van 4 en 5 november 2021.

U kunt middels het aanmeldformulier een abstract indienen en wanneer deze geaccepteerd wordt, ontvangt u een uitnodiging voor het geven van een mondelinge voordracht. Er worden prijzen uitgereikt voor de beste mondelinge voordrachten. Uiterste inleverdatum: 6 september 2021

Klik hier voor het aanmeldformulier

Winnaars Abstracts NVVC Voorjaarscongres 2021

Winnaar sessie 1 - General cardiology & methodology:
a Comparison of Over-the-Counter Available Smartwatches and Devices for ECG-based Detection of Atrial Fibrillation
Josca Scholten
Tergooi Blaricum;
Amsterdam UMC, locatie AMC
Download abstract (PDF)

Winnaar sessie 2 - Imaging:
Recovery and Diagnostic Value of Right Ventricular Function and Strain in Patients with ST-segment Elevation Myocardial Infarction and Concurrent Chronic Total Occlusion
Anna van Veelen
Amsterdam UMC, locatie AMC
Download abstract (PDF)

Winnaarsessie 3 - Coronary artery disease
The European Society of Cardiology 0 h/1 h Algorithm and the HEART Score for Rule-in and Rule-out of Major Adverse Cardiac Events: Implementation in the Emergency Department.
Joris Aarts, Radboud UMC, Nijmegen
Download abstract (PDF)

Winnaar sessie 4 - Heartfailure & transplantation
Elevated Resting Heart Rate is a Marker of Subclinical Left Ventricular Dysfunction in Hodgkin Lymphoma Survivors
Julius Heemelaar, Leids UMC, Leiden
Download abstract (PDF)

Winnaar sessie 5 - Electrophysiology & devices
Remote Magnetic Navigation Shows Superior Long-Term Outcomes in Pediatric Atrioventricular (Nodal) Tachycardia Ablation Compared to Manual Radiofrequency and Cryoablation
Anne-Marie Noten
Erasmus MC, Rotterdam
Download abstract (PDF)

Winnaar sessie 6 - Atrial fibrillation
Mechanical Atrial Dysfunction Reveals the Prognostic Relationship Between Heart Failure with Preserved Ejection Fraction and Atrial Fibrillation
Jeremy Weerts, Maastricht UMC+
Download abstract (PDF)

Alle geaccepteerde abstracts worden gepubliceerd in The Netherlands Heart Journal (NHJ) via www.cardiologie.nl.