4pulse website
  • Kleppen over kleppen
    ONLINE 
    NVVC VOORJAARSCONGRES

    7 - 9 april 2021

Online NVVC Voorjaarscongres 7 - 9 april 2021 'Kleppen over kleppen'


Ook het NVVC Voorjaarscongres van dit jaar zal online plaatsvinden. De titel van het congres zegt genoeg, de rode draad in het programma is hartklepafwijkingen.
De congrescommissie heeft wederom haar uiterste 
best gedaan een divers programma voor u samen te stellen, waarin vele facetten rondom dit thema aan de orde zullen komen, zoals hartfalen, interventies en antistolling. 

Met de ervaringen van het najaarscongres van 2020 hebben we diverse aanpassingen gedaan, zowel in de programmering van het congres, de technische ondersteuning en het congresportaal. 

Het voorjaarscongres zal dit keer al op woensdagmiddag starten met live sessies van o.a. de Commissie Kwaliteit en Beroeps Belangen Commissie, waarna gevolgd door de Algemene Ledenvergadering. Op donderdagmiddag wordt het programma voortgezet met een CAT-sessie en heeft u de keuze uit diverse wetenschappelijke parallelsessie waarin de ‘State of the Art’ bij hartklepafwijkingen wordt gepresenteerd. Alle live sessies kunt u direct na het congres on-demand terugkijken (zonder nascholingspunten). Op vrijdag worden onder meer de belangrijkste artikelen van 2020 gepresenteerd in samenwerking met de Werkgroep Interventie Cardiologie en sluiten we af met de gebruikelijke sessie met CVOI richtlijnen.

Met een online congres missen we helaas wederom de mogelijkheid om elkaar fysiek te ontmoeten. Wij nodigen u van harte uit voor de diverse netwerkopties die het congresportaal biedt, zoals een ‘random chat carrousel’. Het volledige programma is te vinden op deze site zodat u nu al kunt bekijken naar welke presentaties uw voorkeur uit gaat.
Wij kijken ernaar uit u op 7-9 april online te mogen begroeten.


Met collegiale groet,


Namens alle leden van de congrescommissie,

Annemien van den Bosch, voorzitter

Abstracts online NVVC Voorjaarscongres 2021

Tijdens het online NVVC Voorjaarscongres komen ook de wetenschappelijke abstract parallelsessies weer aan bod. Het is per 11 februari niet meer mogelijk om een abstract in te sturen. 

Indien uw abstract na beoordeling geaccepteerd is, ontvangt u een uitnodiging om een korte pitch van 2 minuten in te sturen. Deze wordt binnen de geselecteerde sessie in het online congresplatform geplaatst. Tijdens het online congres kunnen congresdeelnemers de pitches bekijken en stemmen op de beste pitch per sessie. Deze stemmen zijn goed voor 50%, de andere 50% van de stemmen komt vanuit de congrescommissie.

Na afloop van het congres worden de winnaars per e-mail bekend gemaakt, alsook via de NVVC nieuwsbrief. Zij ontvangen de oorkonde en prijs. Alle geaccepteerde abstracts worden tevens gepubliceerd op de congreswebsite en in The Netherlands Heart Journal via www.cardiologie.nl.